Sko og såler

Det er viktig å bestille time når du skal ha hjelp til å velge ut, prøve og få tilpasset fottøy. Klikk på kontakt for henvendelse til oss.

Egenandel sko og fotsenger dekket av NAV for 2019

Egenandel fotsenger                  450 kr
Egenandel spesialsko voksen    665 kr
Egenandel spesialsko barn        405 kr 

Konsultasjon                              450 kr

Ortopedisk sydd fottøy

Ortopedisk sydd fottøy er laget etter mål. Bakgrunn for behovet kan være større feilstillinger i fot og ankel. Men det kan også være føtter som er vonde eller er truet av sår som følge av revmatiske sykdommer eller diabetes.

Spesialsko

Som erstatning for eller supplement til individuelt tilpasset fottøy, kan det i mange tilfeller være tilstrekkelig med spesialsko laget på fabrikk. Dette er sko som gir ekstra plass til foten, og som har innleggssåler for individuell tilpasning. Slikt fottøy finnes i alle størrelser, både til barn og voksne, og til alle anledninger og bruksområder.

Fotsenger

Hensikten med fotsenger er å korrigere feilstillinger i fot og ankel og/eller omfordele trykket under foten, for eksempel for å avlaste områder der det gjør vondt eller som er utsatt for sår. Fotsengene lages etter den enkeltes behov.

Profilerte innleggssåler

Innleggssåler er skoinnlegg som er tilpasset og laget etter en standardmodell i forskjellige størrelser. Disse har samme funksjon som fotsengene. Ved mindre deformiteter og plager i føttene vil innleggssåler som regel være tilstrekkelig for å avhjelpe plagene.

Oppbygging av sko

Hvis forskjellen på benas lengde er mer enn 20 millimeter, kan man søke om refusjon for oppbygging av sko. Her er det oppbyggingen som dekkes, ikke selve skoen. Ved benlengdeforskjeller under 20 millimeter i kombinasjon med annen vesentlig redusert funksjon, som for eksempel ved CP (cerebral parese), kan det likevel søkes om denne typen tilpasning som foretas av en spesialist.

Rullesåler på sko

Ved for eksempel stive ledd i ankel eller fot, kan det være behov for å bygge om sko med såkalte rullesåler. De gjør at man ikke har det samme behovet for å sparke ifra, noe som avlaster stive ledd og gjør det mulig å gå bedre. Det samme gjelder ved kronisk leddlidelse i ankel eller fot, for eksempel i stortåen.

Katalog Spesialsko godkjent av NAV