Sko og såler

Ortopediske spesialsko og innleggssåler

Vi hjelper deg med spesialsko og ortopediske innleggssåler. Bestill en time for å få hjelp til å velge ut, prøve og få tilpasset fottøy, eller kontakt oss for råd og veiledning. 

Ta kontakt >>

Ortopedisk spesialsydd fottøy

Ortopedisk sydd fottøy er laget etter mål. Bakgrunnen for behovet kan være større feilstillinger i fot og ankel, eller føtter som er vonde eller er truet av sår som følge av revmatiske sykdommer eller diabetes.

Spesialsko

Som erstatning for eller supplement til individuelt tilpasset fottøy, kan det i mange tilfeller være tilstrekkelig med spesialsko laget på fabrikk. Dette er sko som gir ekstra plass til foten, og som har innleggssåler for individuell tilpasning. Slikt fottøy finnes i alle størrelser, både til barn og voksne, og til alle anledninger og bruksområder.

Magnussen Spesialsko

Hos oss finner du et bredt utvalg i spesialfottøy fra Magnussen Spesialsko som holder høy kvalitet og er godkjent av NAV. Magnussen Spesialsko samarbeider tett med en rekke ulike skofabrikker, og tilbyr en bred kolleksjon av damesko, herresko og barnesko som dekker de fleste behov igjennom året. For å sikre rett valg av fottøy selges Magnussen Spesialsko kun hos ortopediske verksteder.

Se den nye vår/sommerkatalogen fra Magnussen Spesialsko her >>

 

Gå til Magnussen Spesialsko >>

Fotsenger

Hensikten med fotsenger er å korrigere feilstillinger i fot og ankel og/eller omfordele trykket under foten, for eksempel for å avlaste områder der det gjør vondt eller som er utsatt for sår. Fotsengene lages etter den enkeltes behov.

Profilerte innleggssåler

Innleggssåler er skoinnlegg som er tilpasset og laget etter en standardmodell i forskjellige størrelser. Disse har samme funksjon som fotsengene. Ved mindre deformiteter og plager i føttene vil innleggssåler som regel være tilstrekkelig for å avhjelpe plagene.

Oppbygging av sko

Hvis forskjellen på benas lengde er mer enn 20 millimeter, kan man søke om refusjon for oppbygging av sko. Her er det oppbyggingen som dekkes, ikke selve skoen. Ved benlengdeforskjeller under 20 millimeter i kombinasjon med annen vesentlig redusert funksjon, som for eksempel ved CP (cerebral parese), kan det likevel søkes om denne typen tilpasning som foretas av en spesialist.

Rullesåler på sko

Ved for eksempel stive ledd i ankel eller fot, kan det være behov for å bygge om sko med såkalte rullesåler. De gjør at man ikke har det samme behovet for å sparke ifra, noe som avlaster stive ledd og gjør det mulig å gå bedre. Det samme gjelder ved kronisk leddlidelse i ankel eller fot, for eksempel i stortåen.

Egenandel for sko og fotsenger dekket av NAV

Har du et gyldig vedtak fra NAV betaler du kun en egenandel for spesialsko og fotsenger.

Les mer her om hvordan du kan gå frem for å få støtte til spesialsko og fotsenger >>

 

Egenbetaling fra 1. februar 2024:

Egenbetaling fotsenger: 490 kr
Egenbetaling spesialsko voksen: Fra 725 – 925 kr
Egenandel spesialsko barn: Fra 440 – 640 kr
Konsultasjon: Se oversikt under hver avdeling

Gå til NAV >>

Bestill en time eller kontakt oss for råd og veiledning om spesialsko og innleggssåler >>

Nettbutikk

I vår nettbutikk finner du et bredt utvalg av damesko, herresko, innleggssåler og ortoser som er nøye utvalgt og holder høy kvalitet. 

Spesialsko og fotsenger som dekkes av NAV selges ikke i nettbutikken. Bestill en konsultasjon >>