Historikk Blatchford

«Blatchford Group» ble grunnlagt i 1890 og ble bygget opp på et globalt rykte av å være en utvikler, innovatør og leverandør av ben proteser og ortoser.

Da behovet til unge returnerende amputerte soldater fra andre verdenskrig økte, konsentrerte Blatchford seg om å utvikle et kne som, når gående, ville stabilisere vekt og fleksibilitet. Kneet, som er kjent som «The Blatchford Stabilised Knee», ble populært over hele verden, noe som førte til at Blatchford ble en leder innen industrien på protese innovasjon.

Blatchford har fortsatt å utvikle mer sofistikerte og vellykkede proteser slik som, «The Blatchford Modular Assembly Prosthesis», som var vinner av «The Queen’s Award and Design Council Award», og «The Endolite Carbon Fibre System», som har satt standarden for industrien. Blatchford fortsetter å være forpliktet til å utvikle fremtiden innen mobilitet med bruken av data kontrollert mikro-prosesser for å oppnå best mulig gangmønster. Etter å ha vunnet «the Queens Award for Technological Achievement» tre ganger, «The prince og Wales Award for Innovation» og «Millennium Product Award» har Blatchford og Endolite patent på mange av sine protese- komponenter og de fortsetter å konsentrere seg om å forbedre livskvaliteten for dem som har begrenset mobilitet.

Vår tidslinje

Tidligere år fra 1890

«The Anglesea», også kaldt «ClapperLeg», var utviklet til den første Markien av Anglesea i 1816 etter at han mistet et lem under slaget ved Waterloo året før. Det ble kaldt «Clapper leg» på grunn av lyden den lagde ved full strekk.

Benet var et hovedelement da selskapet ble stiftet av Chas A Blatchford i London i 1890.

Første Verdenskrig

Resultatet av utbruddet av krigen i 1914 var et stort antall skadde som returnerte til Storbritannia, og det ble stadig behov for arm og ben protese komponenter. Krigen stimulerte utviklingen av kunstige lem som inneholdt forbedringer i design, kvalitet og produksjon.

Andre verdenskrig og NHS

Under Andre verdenskrig var W.A.Blatchford involvert i diskusjoner med myndighetene for å slå fast hvordan man på best mulig måte kunne møte det økende behovet fra soldater som vendte hjem fra krigen.

Etter at «NHS»(helsetjenesten i England) ble grunnlagt i 1948 ble bedriften veiledet til å konsentrere seg om å levere benproteser, og helt siden opprinnelsen av «NHS» har Blatchford levert proteser til dem.

1950- & 60 tallet

Antallet unge, aktive amputerte økte betydelig og behovet for bedre proteser ble tydelig etter andre verdenskrig. Blatchfords utviklingsressurser konsentrerte seg om ett nytt kne som ville stabilisere men også bevege seg fritt, slik at en naturlig gange var mulig. Dette kneet kalles «The Blatchford stabilised knee» og ble populært over hele verden.

Blatchford var i stor vekst og det var behov for mer plass slik at de kunne øke produksjonen for å møte forespørselen. Tidlig på 1960-tallet begynte styret og lete etter en ny plass utenfor London. Mot slutten av 60-tallet var det nye selskapets hovedkontor og fabrikk åpnet på «Lister Road» i Basingstoke. Denne plassen er fortsatt eid og drevet av Blatchford, men hovedkontoret har i ettertid flyttet litt lenger ned i gaten.

1970 tallet

Det første modul systemet i UK, «The modular assembly Prothesis(MAP)» var designet av Brian Blatchford. Dette gjorde det mulig å montere proteser fra en serie av lager-produkter som førte til at en stor mengde proteser kunne nå bli laget på kortere tid. Bedriften vant en rekke priser for denne innovative suksessen slik som, «The Queen’s Award» og «Design Council Award».

1980 tallet

Blatchford fikk flere priser etter at de forandret naturen av protese deler. Dette gjorde de ved å utvikle verdens første karbon protese system med bruk av materialer utviklet for bruk i flyindustrien. Teknologien fremmet et lett, men sterkt design som ble godkjent av den nye ISO standarden for lem -deler. Innovasjonen banet vei for fremtidens utvikling av fleksible føtter og legg komponenter som tillot retur av energi for å fremme gange og sports aktiviteter.

1990 tallet

I 1990 begynte Blatchford å utvikle verdens første kommersielt tilgjengelige protese kne som var kontrollert av mikro prosessorer. Den intelligente protesen (IP) programmert til hver enkelt bruker for å oppnå best mulig energisparende gangmønster var tett fulgt opp av et unikt hybrid pneumatisk/hydraulisk mikroprosessor kontrollert kne, som var i stand til å oppdage ramper, trapper, regulere fart og reagere deretter. En annen innovasjon i denne perioden var et lemsystem for bruk i utviklingsland. En vanntett versjon, «The aqualimb» fortsetter å være populær.

2000

2000-tallet var en spennende periode for utviklingen innenfor Blatchford med innovativ produksjon av føtter, ankler og knær. Knærne inkluderte «Kx06», en hydraulisk kontroll hybrid som førte til mykere gange.

Fotutviklingen betydde en ny dramatisk utvikling ved at «the Echelon foot» gav jevn ankelbevegelse ved hjelp av en hydraulisk fot/ankel i kombinasjon med uavhengig eCarbon hel og tå bevegelse.

I dag

Suksessen av «Echelon Foot» fokuserte på utviklingen av bio-mimetic design, noe som ville imitere menneskelig positur og funksjon. Den siste, prisvinnende «Elan foot» har en sofistikert mikroprosessor kontrollert funksjon. Denne funksjonen assisterer den gående og gir tilstrekkelig sikring av stumpen i ujevnt terreng. Nylig har Linx blitt den første mikro-prosess kontrollerte ben protesen hvor foten og kneet kontinuerlig snakker med hverandre for å optimalisere bruk og forbedre sikkerhet.

Samtidig har bedriften ekspandert inn i nye områder- Tyskland i 2011, Norge og Tyrkia i 2015. Vi har nå ca. 800 ansatte globalt og tilbyr service i verdensklasse og prisvinnende protese, ortose og sitte produkter og tjenester som kombinerer vår rike historie med klinisk ekspertise, vitenskapelig bevis og teknologisk innovasjon.